Loyaliteiten bepalen je mogelijkheden 

Inspirerend teamuitje

Een team waarvan de leden elkaar versterken, kan de hele wereld aan! Beleef zelf hoe paarden je team kunnen verbinden. Dat kan net zo goed een inspirerend teamuitje zijn als een coachsessie om te ontdekken waarom het niet lekker loopt in een team. In alle gevallen is het verrassend hoe de aanwezigheid van mijn paarden de dynamiek in jullie team verheldert. Buiten in de natuur, in de mooie polders van de Krimpenerwaard, gaan we ontspannen samen aan de slag met teamoefeningen, die specifiek gericht zijn op bijvoorbeeld samenwerking, communicatie of leiderschap. En we kijken hoe het paard op jullie reageert. Eén ding is zeker: het wordt een ervaring die nog lang doorwerkt!

Elk team is een systeem

Teamcoaching is een vorm van systemisch coachen: we gaan op zoek gaan naar de verborgen dynamiek in het systeem, want die beïnvloedt de manier waarop je samenwerkt. We maken de onderstroom zichtbaar!

Hoe die verborgen dynamiek de samenwerking beïnvloedt? Doordat we allemaal het gedrag uit ons eigen systeem van herkomst – de familie waarin je bent opgegroeid – met ons meenemen. In elke samenwerking, in elk nieuw systeem, waarheen we ook gaan. Je bent gevormd door je loyaliteit aan dat familiesysteem, je hebt gedragspatronen geleerd die vanzelfsprekend zijn voor jou. Dit gedrag voelt veilig, normaal en het meest comfortabel. Zo bepaalt het systeem jouw gedrag en zo kan het gebeuren dat je steeds opnieuw tegen dezelfde kwesties aanloopt. Of dat je in een ander team toch weer dezelfde knelpunten tegenkomt. Zelfs als de omstandigheden totaal anders lijken te zijn.

Het paard als spiegel van je team

In een team-opstelling geeft de inzet van een paard een extra dimensie. Het team krijgt een spiegel voorgehouden. Dat laat je direct naar binnen kijken en als vanzelf ontstaat er beweging. Zodat elk teamlid een dieper inzicht krijgt in zichzelf en in de dingen die hij of zij vaak onbewust denkt of doet. Ziet wat zijn of haar rol in het team is of ziet wat er ontbreekt. En ziet hoe dat voor de anderen is. Zodra je inzicht hebt in de dynamiek van het team en je eigen gedragspatronen herkent, kun je ze ook doorbreken. Daar wordt het hele team hechter, sterker en effectiever van!