Ervaar de wijsheid van de kudde!

Kwetsbaarheid als kracht

Van oorsprong zijn paarden prooi- en vluchtdieren en om te kunnen overleven, waren twee dingen van levensbelang: onderdeel zijn van een sterke, veilige kudde én supersnel gevaren in de omgeving kunnen inschatten. Dat het goed gaat met de kudde, staat bij paarden altijd voorop.

De enorme sensitiviteit die ze daarvoor hebben ontwikkeld, is precies wat paarden zulke bijzondere dieren maakt.
Want ook na tientallen miljoenen jaren reageren onze gedomesticeerde paarden nog altijd met die grote gevoeligheid en vanuit die instinctieve behoefte aan veiligheid.

Ook in de omgang met mensen checken paarden continu of het veilig is om het contact met ons aan te gaan en of wij een betrouwbaar lid van de kudde kunnen zijn.
Ze voelen feilloos aan of wat wij van buiten laten zien klopt met hoe we ons van binnen voelen.

Het maakt paarden totaal niet uit wíe je bent, als je maar echt bent. Want dat is veilig. Het is gewoon wonderlijk hoe paarden al reageren op bewegingen die wij alleen nog maar innerlijk maken.

Innerlijk kompas

Volwaardige partner in coaching

Coachen doe ik het liefste samen met mijn paarden: mijn meest wijze vrienden, prachtig krachtig, wonderlijk fijngevoelig, puur en zonder oordeel. Hun vermogen om energetisch geaard te blijven in het hier en nu, vormt de basis om de sociale intelligentie van de mens te begrijpen, te helen en te versterken.

Spiegelend vermogen

Door hun vermogen om de innerlijke leefwereld van mensen te weerspiegelen, geeft een paard direct erkenning voor wat op onbewust niveau speelt. Dat werkt voor ons vaak als een opluchting!

Persoonlijke groei

Tijdens een coachsessie lopen de paarden gewoon rond (je zit er dus niet op!) maar ondertussen reageren ze altijd op jou. Ik benoem de reacties die we zien en relateer die aan jouw thema. Dat stelt jou in staat om tot dan toe onbewuste gevoelens te ontdekken en te ervaren. Zo kom je weer in contact met wie jij écht bent en wat je echt wilt. Deze zelfkennis en acceptatie geeft jou de ruimte voor beweging en verandering.

Wat paarden je geven is niet in woorden te vatten, dat kun je alleen maar voelen.

VIDEO COACHING

Hier vertel ik over mijn werkwijze en hoe ik mensen zoals jij en ik help om het beste uit zichzelf te halen!

VOOR JOU

Wat heb jij nodig? Wat is jouw verlangen? Jezelf laten coachen is een teken van zelfbewustzijn!

FAMILIE VS KUDDE

Net als paarden zijn mensen ook kuddedieren. Wij zijn afhankelijk van sociaal contact en doen wat nodig is om bij onze kudde te horen.

OVER MIJ

Arts, manager, moeder, paardenvrouw; ik zet mijn kennis & vaardigheden heel graag in om jou te helpen groeien.

LEKWEIDE STAL

Mijn coachpaarden Macchiato en Gentleman staan thuis, op de LekWeide Stal. Daar geven wij ze elke dag een paardenleven!

BEDRIJVEN

Menselijk kapitaal is de basis voor een bloeiend bedrijf. Vergroot de effectiviteit van je medewerkers!