Menselijk kapitaal is de basis voor een bloeiend bedrijf

Medewerkers met passie

Medewerkers met de juiste competenties, opleiding en ervaring stellen een organisatie beter in staat om innovatief en ondernemend te zijn. Investeren in menselijk kapitaal is daarom essentieel voor een succesvol bedrijf.

Menselijk kapitaal bestaat uit aangeboren talenten (competenties), kennis en vaardigheden. Het wordt gevormd door het potentieel wat iemand heeft om een productief, economisch waardevol lid van de samenleving te zijn.

Als vaardigheden niet worden onderhouden, de kennis van medewerkers verouderd raakt of wanneer competenties niet (meer) aansluiten bij de functie, is dat nadelig voor het succespotentieel van de hele organisatie.

Maar ook de effectiviteit van menselijk kapitaal is een belangrijk aandachtspunt. Gebrek aan samenwerking of verstoorde onderlinge verhoudingen op de werkvloer zijn factoren zijn die het succespotentieel flink kunnen verminderen. En ook die vergen onderhoud!

Welk menselijk kapitaal heeft jouw organisatie en wat hebben jouw medewerkers nodig om toekomstbestendig te zijn? Waar ligt de behoefte van je medewerkers zelf? In hoeverre benutten zij (of jij!) hun kwaliteiten? Kúnnen de medewerkers wel effectief zijn?

iOpener Coaching biedt mooie mogelijkheden voor individuele coaching, voor teamcoaching, teamuitjes en voor combinaties daarvan. Trajecten die de kracht en eigenheid van alle medewerkers bevorderen en jouw organisatie verrijken.

Neem gerust contact met mij op voor vragen, inhoudelijke toelichting en verder overleg. Ik maak graag een offerte op maat.

iOpeners voor organisaties:

Wijsheid van de kudde

Paarden zijn kuddedieren die altijd reageren op wat er innerlijk in ons omgaat. Door dit bijzondere vermogen ontdek je in één coachsessie mét paard meer over jezelf dan in een serie gesprekken zonder paard.

Door het spiegelende vermogen van mijn paarden te benutten worden oefeningen over specifieke onderwerpen zoals leiderschap of samenwerking, maar ook teamopstellingen met paard vaak beleefd als échte eyeopeners.

Teamfullness

Je eigen systeem van herkomst, het gezin waarin je opgroeit, is onbewust bepalend voor je gedrag als volwassene. Dit gedragspatroon neem je mee in elke groep, ook als medewerker in je organisatie. Zo’n gedragspatroon is vaak wel functioneel, maar op termijn niet gezond voor jezelf.

Het verzuim in de organisatie stijgt, prestaties verminderen, de productiviteit daalt, efficiency is ver te zoeken, de communicatie rammelt…

Elk team functioneert pas optimaal als de afzonderlijke teamleden in hun eigen kracht kunnen staan. iOpener Coaching helpt te ontdekken wat de effectiviteit van medewerkers belemmert door ze te laten voelen en ervaren wat er onbewust beweegt. Ervaar Teamfullness!

Organisatiesensitiviteit

Je kunt nog zo’n goede coach zijn, als je enkel de persoonlijke groei van individuele medewerkers voor ogen hebt, sla je de plank mis.

Meedenken met de organisatie, voelsprieten hebben voor wat er leeft, begrip voor de structuur, de bedrijfsvoering en de doelen van de organisatie: dat is het kader waarin ik beweeg wanneer ik voor bedrijven werk.

Mijn uitgebreide werkervaring zorgt ervoor dat ik te allen tijde het overzicht kan houden, voor medewerker én voor bedrijf!

COACHING

Inzicht in drijfveren en gedragspatronen vergroot de zelfkennis, waardoor kwaliteiten effectiever kunnen worden ingezet.

TEAMCOACHING

Van aangrijpende teamopstelling tot ontspannen teamuitje, maar altijd een ervaring die nog lang doorwerkt.

ROL VAN PAARDEN

Hun vermogen om te spiegelen wat er innerlijk in mensen omgaat, is magisch. Zo komt snel op tafel wat besproken moet worden.

SYSTEMISCH PERSPECTIEF

De invloed van ons systeem van herkomst nemen wij onbewust mee op de werkvloer.

OVER MIJ

Betrokken, respectvol naar medewerker én bedrijf, deskundig, betrouwbaar en breed inzetbaar.

UNIEKE LOCATIE

Professioneel, gastvrij en inspirerend. Buiten in de polder en toch centraal in Nederland.