Coachen: het brengen van waar je bent naar waar jíj wilt zijn

Mijn kijk op coaching

Als je inzicht hebt in je onbewuste drijfveren, gedragspatronen en onderliggende dynamieken van je persoonlijk functioneren, neemt je zelfkennis toe en kun je jouw kwaliteiten effectiever inzetten. Zo versterk je zélf je veerkracht en mentale gezondheid. Het hebben van mogelijkheden tot zelfsturing maakt mensen weerbaarder en stelt hen in staat om eigen verantwoordelijkheid te nemen en onafhankelijk te zijn.

Mijn rol? Een stukje liefdevol meelopen in jouw leven, meekijken en samen puzzelen, beweging creëren door vragen te stellen en steun bieden wanneer je iets ontdekt dat moeilijk is om aan te kijken.

Door samen met jou te kijken, bied ik jou ervaringen waardoor je opeens ziet wat je nog niet zag of beseft wat je nog niet wist. Ervaringen waardoor je voelt hoe mooi jij bent. Eyeopeners!

Wil je direct meer weten over kosten, tijdsinvestering en dergelijke, kijk dan hier. Reacties van klanten kun je hier lezen.

Mijn iOpeners:

Wijsheid van de kudde

Paarden zijn kuddedieren die altijd reageren op wat er innerlijk in ons omgaat. Door dit bijzondere vermogen ontdek je in één coachsessie mét paard vaak meer over jezelf dan in een serie gesprekken zonder paard.

Kennis van paarden heb je trouwens helemaal niet nodig voor een paardencoachsessie, zelf blijf je altijd met beide benen op de grond!

De invloed van familie

Je eigen systeem van herkomst, het gezin waarin je opgroeit, is onbewust bepalend voor je gedrag als volwassene. Door uit te zoomen en dit te kunnen zien, verrijk je je eigen identiteit!

Gezondheid

Maatschappelijke gezondheid begint bij een veilige ontwikkelings-ruimte voor kinderen. Liefdevolle aandacht, veiligheid en bescherming is daarin cruciaal.

Als we weten dat negatieve ervaringen op de kinderleeftijd vaak de oorzaak zijn van functioneringsproblemen bij volwassenen, kunnen wij deze schadelijke trend in onze samenleving ook doorbreken. Door simpelweg bewust te worden en open te zijn.

FILMPJE

Hier vertel ik kort over mijn aanpak en maak je alvast kennis met Macchiato en Gentleman, mijn fantastische coachpaarden.

TRAUMA

Wist je dat overlevingsstrategieën ook bij het ‘gewone’ leven horen? Vaak ontstaan die al op jonge leeftijd, onbewust.

VOOR JOU

Wat heb jij nodig? Wat is jouw verlangen? Jezelf laten coachen is een teken van zelfbewustzijn!

PAARD ALS COACH

Ervaar de wijsheid van de kudde en beleef hun vermogen om onze diepste gevoelens te spiegelen.

TEAMBINDING

Een team waarin de leden elkaar versterken, kan de hele wereld aan! Ervaar zelf hoe paarden je team kunnen verbinden.

OVER MIJ

Arts, manager, moeder, paardenvrouw; ik zet mijn kennis & vaardigheden heel graag in om jou te helpen groeien.

FAMILIESYSTEMEN

Lees hoe jouw loyaliteit aan je systeem van herkomst, het gezin waar je bent opgegroeid, jouw gedrag bepaalt.

BEDRIJVEN

Menselijk kapitaal is de basis voor een bloeiend bedrijf. Vergroot de effectiviteit van je medewerkers!

LOCATIE

Buiten in de natuur, slootjes, knotwilgen en polderdieren om je heen: wat is een mooiere plek om te landen bij jezelf?

Praktische informatie

Je kunt van mij een veilige coachomgeving, deskundige begeleiding en adequte ondersteuning bij jouw coachvraag verwachten. Wat jij mij vertelt, blijft te allen tijde vertrouwelijk; ook wanneer je via je werkgever komt.

Ik ben geregistreerd bij het ICR, aangesloten bij NOBCO en opgenomen in het kwaliteitsregister van AAI professionals (Animal Assisted Interventions). Daarnaast beschik ik over het Locatie Keurmerk van de Vereniging voor Paarden Coaching Nederland (V-PCN).

Tarieven iOpener Coaching

Een individuele coachsessie zonder paard kost € 95,- Mét paard bedraagt het tarief € 165,- per sessie. Voor een coachtraject van 6 sessies (inclusief intakegesprek en evaluatie) betaal je €695,- ongeacht of je het paard wel of niet wilt betrekken in een sessie. Deze prijzen zijn inclusief btw.

Overige trajecten, teamcoaching en bedrijfstrajecten zijn maatwerk, op aanvraag maak ik graag een offerte.

Voor studenten van de Academie voor Paard- en Lifecoaching gelden aangepaste tarieven, neem voor een studententraject daarom even contact met mij op.

Voorbereiding op een sessie

Het is altijd handig als je vooraf alvast bedenkt welk actueel thema jij wilt belichten tijdens onze sessie.

Coaching is gericht op mensen die fysiek en psychisch voldoende sterk en veerkrachtig zijn om na een sessie zelfstandig verder te gaan. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, zodat we samen een inschatting kunnen maken.

Mocht je in begeleiding zijn bij een therapeut, psycholoog of andere behandelaar, meld dit dan van tevoren. Ook als je medicijnen of supplementen gebruikt die de stemming/emotie beïnvloeden wil ik dat graag vooraf weten. Het gebruik van zulke geneesmiddelen kan de reactie van de paarden beïnvloeden en daarmee ook de sessie.

Kledingadvies Paardencoaching

Paardencoaching vindt grotendeels buiten plaats, draag daarom voldoende warme kleding. Het dragen van stevige, dichte schoenen is om veiligheidsredenen verplicht, ook bij warm weer.

Kleding die je beter niet kunt dragen zijn rokken, jurkjes, sjaaltjes en lange oorbellen. Dit lokt speels gedrag uit bij paarden wat niet altijd even handig is.

Houd er verder rekening mee dat je kleding en schoenen vuil kunnen worden door de zanderige ondergrond en het contact met de paarden.

Locatie

Coaching vindt plaats op de LekWeide Stal, Lekdijk-West 31a in Bergambacht. Voor sessies zonder paard beschik ik over een comfortabele, gezellige coachruimte met voldoende privacy. De sessies met paard zijn in een omheinde buitenruimte, die veilig is voor mens en paard.

Uiteraard zijn er ook in-company mogelijkheden, voor specifieke vragen maak ik graag een plan.

Tijdsduur
Houd er rekening mee dat je voor een sessie zonder paard zeker 1,5 uur de tijd hebt.
Voor een sessie met paard moet je in totaal ongeveer 2,5 uur incalculeren.